Kavaje Forumi I Qytetit Dhe Miqve Te Saj: Tricks ,te Fshehta Sugjerime Lajme Nga Informatika. - Kavaje Forumi I Qytetit Dhe Miqve Te Saj

Shko tek materiali

 • 6 Faqe +
 • 1
 • 2
 • 3
 • E Fundit »
 • Nuk mund tė hapėsh njė diskutim tė ri
 • Nuk mund tė pėrgjigjesh nė kėtė diskutim

Tricks ,te Fshehta Sugjerime Lajme Nga Informatika. windows linux image tricks game free torrent rapidshare Vlerėso diskutimin: -----

#1 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

 • Admin
 • Grupi: Admin
 • Postime: 10.894
 • Regjistruar mė : 10-prill 04
 • Location:Italia
 • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 18 gusht 2004 - 12:33 MD

  Kjo metode qe do ju tregoj eshte e vlefshme per windows 2000 dhe per windows xp.
  Neqoftese kemi te instaluar windows 2000-shin ne nje particion fat ose fat32 atehere per te bere konvertimin eshte e mjaftueshme qe te procedojme ne kete menyre
  Shkojme ne promptin e komandave START-->accessories-->Command Prompt dhe pasi shkojme aty shtypim
  convert [rrenjen] /fs:ntfs [/v]
  Tani te shohim cdo me thene kjo komande
  "rrenjen" domethene qe ne vend te fjales rrenjen ju mund te vini rrenjen qe deshironi te konvertoni pershembull rrenjen c ose d etj
  /fs:ntfs kjo komande i tregon kompiuterit se duhet qe te konvertoje kete rrenje nga fs ne ntfs
  /v eshte konmanda qe tregon cdo gje qe po konvertohet ne detaje.
  Mos harroni se nuk mund te konvertosh nje rrenje NTFS ne FAT.Mund te ndodhi qe sa te fillosh konvertimin kompiuteri te bllokohet dhe e nderpret konvertimin.Atehere hyjme ne reg edit dhe gjejme aplikacionin me emrin winlogon dhe aty mund te lexoni se kush ishte shkaku qe nuk u krye konvertimi deri ne fund


  Neqoftese lodheni me keto komanda atehere mund te merni programin Partition Magic i cili i kryen te gjitha keto grafikisht.
  0

  #2 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 23 shkurt 2005 - 04:03 MD

  Te gjiht e i kemi bere pyetje vetes se si disa simbole(asci) te vecanta , per te vene ne nje tekst nje simbol te caktuar mjafton te shtypni ALT tek tastiera + numrat e caktuar , per cdo simbol ka nje kombinim te caktuar .Ja dje lista e plote e simboleve ne vijim :

  ALT + 033 = !
  ALT + 034 = "
  ALT + 035 = #
  ALT + 036 = $

  ALT + 037 = %
  ALT + 038 = &
  ALT + 039 = '
  ALT + 040 = (

  ALT + 041 = )
  ALT + 042 = *
  ALT + 043 = +
  ALT + 044 = ,

  ALT + 045 = -
  ALT + 046 = .
  ALT + 047 = /
  ALT + 048 = 0

  ALT + 049 = 1
  ALT + 050 = 2
  ALT + 051 = 3
  ALT + 052 = 4

  ALT + 053 = 5
  ALT + 054 = 6
  ALT + 055 = 7
  ALT + 056 = 8
  0

  #3 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 23 shkurt 2005 - 04:06 MD

  ALT + 089 = Y
  ALT + 090 = Z
  ALT + 091 = [
  ALT + 092 = \

  ALT + 093 = ]
  ALT + 094 = ^
  ALT + 095 = _
  ALT + 096 = `

  ALT + 097 = a
  ALT + 098 = b
  ALT + 099 = c
  ALT + 100 = d

  ALT + 101 = e
  ALT + 102 = f
  ALT + 103 = g
  ALT + 104 = h

  ALT + 105 = i
  ALT + 106 = j
  ALT + 107 = k
  ALT + 108 = l

  ALT + 109 = m
  ALT + 110 = n
  ALT + 111 = o
  ALT + 112 = p

  ALT + 113 = q
  ALT + 114 = r
  ALT + 115 = s
  ALT + 116 = t

  ALT + 117 = u
  ALT + 118 = v
  ALT + 119 = w
  ALT + 120 = x
  0

  #4 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 23 shkurt 2005 - 04:07 MD

  ALT + 121 = y
  ALT + 122 = z
  ALT + 123 = {
  ALT + 124 = |

  ALT + 125 = }
  ALT + 126 = ~
  ALT + 128 = Ē
  ALT + 129 = ü

  ALT + 130 = é
  ALT + 131 = ā
  ALT + 132 = ä
  ALT + 133 = ą

  ALT + 134 = å
  ALT + 135 = ē
  ALT + 136 = ź
  ALT + 137 = ė

  ALT + 138 = č
  ALT + 139 = ļ
  ALT + 140 = ī
  ALT + 141 = ģ

  ALT + 142 = Ä
  ALT + 143 = Å
  ALT + 144 = É
  ALT + 145 = ę

  ALT + 146 = Ę
  ALT + 147 = ō
  ALT + 148 = ö
  ALT + 149 = ņ

  ALT + 150 = ū
  ALT + 151 = ł
  ALT + 152 = ’
  ALT + 153 = Ö
  0

  #5 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 23 shkurt 2005 - 04:07 MD

  ALT + 154 = Ü
  ALT + 155 = ų
  ALT + 156 = £
  ALT + 157 = Ų

  ALT + 158 = ×
  ALT + 159 = ƒ
  ALT + 160 = į
  ALT + 161 = ķ

  ALT + 162 = ó
  ALT + 163 = ś
  ALT + 164 = ń
  ALT + 165 = Ń

  ALT + 166 = Ŗ
  ALT + 167 = ŗ
  ALT + 168 = æ
  ALT + 169 = ®

  ALT + 170 = ¬
  ALT + 171 = ½
  ALT + 172 = ¼
  ALT + 173 = ”

  ALT + 174 = «
  ALT + 175 = »
  ALT + 176 = _
  ALT + 177 = _

  ALT + 178 = _
  ALT + 179 = ¦
  ALT + 180 = ¦
  ALT + 181 = Į

  ALT + 182 = Ā
  ALT + 183 = Ą
  ALT + 184 = ©
  ALT + 185 = ¦
  0

  #6 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 23 shkurt 2005 - 04:08 MD

  ALT + 186 = ¦
  ALT + 187 = +
  ALT + 188 = +
  ALT + 189 = ¢

  ALT + 190 = „
  ALT + 191 = +
  ALT + 192 = +
  ALT + 193 = -

  ALT + 194 = -
  ALT + 195 = +
  ALT + 196 = -
  ALT + 197 = +

  ALT + 198 = ć
  ALT + 199 = Ć
  ALT + 200 = +
  ALT + 201 = +

  ALT + 202 = -
  ALT + 203 = -
  ALT + 204 = ¦
  ALT + 205 = -

  ALT + 206 = +
  ALT + 207 = ¤
  ALT + 208 = š
  ALT + 209 = Š

  ALT + 210 = Ź
  ALT + 211 = Ė
  ALT + 212 = Č
  ALT + 213 = i

  ALT + 214 = Ķ
  ALT + 215 = Ī
  ALT + 216 = Ļ
  ALT + 217 = +
  0

  #7 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 23 shkurt 2005 - 04:09 MD

  ALT + 218 = +
  ALT + 219 = _
  ALT + 220 = _
  ALT + 221 = ¦

  ALT + 222 = Ģ
  ALT + 223 = _
  ALT + 224 = Ó
  ALT + 225 = ß

  ALT + 226 = Ō
  ALT + 227 = Ņ
  ALT + 228 = õ
  ALT + 229 = Õ

  ALT + 230 = µ
  ALT + 231 = ž
  ALT + 232 = Ž
  ALT + 233 = Ś

  ALT + 234 = Ū
  ALT + 235 = Ł
  ALT + 236 = ż
  ALT + 237 = Ż

  ALT + 238 = Æ
  ALT + 239 = “
  ALT + 240 = -
  ALT + 241 = ±

  ALT + 242 = _
  ALT + 243 = ¾
  ALT + 244 = ¶
  ALT + 245 = §

  ALT + 246 = ÷
  ALT + 247 = ø
  ALT + 248 = °
  ALT + 249 = Ø
  0

  #8 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 23 shkurt 2005 - 04:10 MD

  ALT + 250 = ·
  ALT + 251 = ¹
  ALT + 252 = ³
  ALT + 253 = ²

  ALT + 254 = _
  ALT + 255 = spazio
  ALT + 265 = tab
  ALT + 266 = invio

  ALT + 269 = invio
  ALT + 271 = ¤
  ALT + 276 = ¶
  ALT + 277 = §

  ALT + 282 = annulla
  ALT + 288 = spazio
  ALT + 289 = !
  ALT + 290 = "

  ALT + 291 = #
  ALT + 292 = $
  ALT + 293 = %
  ALT + 294 = &

  ALT + 295 = '
  ALT + 296 = (
  ALT + 297 = )
  ALT + 298 = *

  ALT + 299 = +
  ALT + 300 = ,
  ALT + 301 = -
  ALT + 302 = .

  ALT + 303 = /
  ALT + 304 = 0
  ALT + 305 = 1
  ALT + 306 = 2

  ALT + 307 = 3
  ALT + 308 = 4
  ALT + 309 = 5
  ALT + 310 = 6

  ALT + 311 = 7
  ALT + 312 = 8
  ALT + 313 = 9
  ALT + 314 = :

  ALT + 315 = ;
  ALT + 316 = <
  ALT + 317 = =
  ALT + 318 = >
  0

  #9 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 30 janar 2006 - 12:01 PD

  Optimizimi i sherbimeve te nisjes se Windows Xp

  http://img38.imageshack.us/img38/3642/gservizi2gu.jpg


  Sherbimet jane programe qe fillojne ne menyre automatike dhe vazhdojne te funksionojne ne background, duke zene resursa te cmuara te sistemit, duke qene se jane te shumta , nderprerja e disa sherbimeve qe nuk jane te nevojshme na con ne nje fitim te konsidrueshem te shpejtesise se sistemit tone.Me kete guide do te ndalojme nje pjese te mire te sherbimeve jo te nevojshme qe karikohen me nisjen e sistemit, dhe me kryesorja do te fitojme deri ne 20mb ram nga perdorimi i kompjutrit.Per te filluar optimizimin e sherbimeve mjafton te klikojme tek Start--->>>Esegui >>> SERVICES.MSC dhe klikoni ok.Do te shikoni nje liste te plote te cdo sherbimi si dhe nje pershkrim te vogel te sherbimit. Per te ndryshuar opsionet e sherbimeve mjafton qe te klikoni dy here tek sherbimi qe ju intereson ( shiko foton e meposhteme)

  http://img38.imageshack.us/img38/7058/gservizi25pv.jpg


  dhe ne kutine e opsioneve "tipo di avvio" zgjidhni njerin nga opsionet qe deshironi:

  -DISABILITATO: sherbimi nuk karikohet si ne nisjen e sistemit ashtu dhe gjate perdorimit te Windows;

  -MANUALE: sherbimi nuk niset automatikisht , por nevojitet nje sherbim i dyte ose nje program tjeter qe te funksionoje;

  -AUTOMATICO: sherbimi funksionon automatikishtne nisjen e Windows.

  Disa prova te kryera nga shume teknike kane sjelluar nje konfigurim te mire duke pasur keshtu she sistem te shpejte dhe pa probleme.

  Sherbimet qe duhet te vendosen si te bllokuara( DISABILITATO) nese nuk keni nje rrjet lan jane:

  - Helper Netbios TPC/IP
  - Helper Smartcard
  - Manutenzione Collegamenti distribuiti client
  - Registro Sistema remoto
  - Servizi Ipsec
  - Messenger
  - Servizio trasferimento intelligente in background

  Sherbimet qe duhet te vendosen ne menyre automatike( AUTOMATICO) jane:

  - Audio Windows
  - Plug and Play
  - Registro Eventi
  - RPC
  - Spooler di Stampa
  - Strumentazione Gestione Windows
  - Servizi di indicizzazione  Kurse ato n emenyre MANUALE jane :

  - Auto Connection Manager di Accesso Remoto
  - Connection Manager di Accesso Remoto
  - Connessione di Rete
  - NLA (Network Location Awareness)
  - RPC Locator
  - Servizi Terminal
  - Sistema di Eventi COM+
  - Telefonia
  - Windows Installer
  - Server
  - DDE di rete
  - DDE DSDM di Rete
  - Distribued Transaction Coordinator

  Te gjitha sherbimet e tjera duhet te jene te bllokuara (DISABILITATO) Pervec atyre sherbimeve firewall antivirus antispyware e programe te vecanta qe eprdorin sherbime te vecanta pa te cilat keto programe nuk punojne..Jepini restart sistemit dhe shikoni ndryshimet.
  0

  #10 Anėtar jo nė linjė   kavajoti 

  • Admin
  • Grupi: Admin
  • Postime: 10.894
  • Regjistruar mė : 10-prill 04
  • Location:Italia
  • Gender:Male
 • Reputacioni: 1.477
  titulli: Excellent
 • Dėrguar 30 janar 2006 - 12:18 PD

  Elementet per tu eleminuar

  Eleminimi i i Shared Documents

  Ne windows Xp jane vendosur te ashtuquajturat i “shared documents”: ne risorse del computer mund te shikojme dy kartela qe aktivizohen ne default ne te gjitha versionet e windows xp; ky funksion eshte i dobishem per ata qe punojne ne rrjet , por per persorim personal keto funksione jan te paperdorshme ne shumicene rasteve, duke ngadalesuar hapjen e Risorse del computer she duke “zene“ hapesire te shtrenjte.

  http://img38.imageshack.us/img38/3644/gshared7lz.jpg

  Per ti eleminuar mjafton te hapni regjistrin e sistemit windows :

  (Start/Esegui dhe shkruani “regedit” pa apostrof) dhe kerkoni celesin e meposhtem:

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
  Explorer\MyComputer\NameSpace\DelegateFolders\]
  eliminoni (si tek figura e meposhteme ) nencelsin:

  {59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee


  Shared documents do te eleminohen direkt, pa pasur nevoje per ti dhene restart sistemit.

  http://img38.imageshack.us/img38/1858/gshared21ai.gif
  0

  Shpėrndaje kėtė diskutim:


  • 6 Faqe +
  • 1
  • 2
  • 3
  • E Fundit »
  • Nuk mund tė hapėsh njė diskutim tė ri
  • Nuk mund tė pėrgjigjesh nė kėtė diskutim